Манчестър Юнайтед стана поредният високопрофилен отбор, който потърси услугите на Джузепе Марота, който скоро вече няма да бъде главен мениджър и изпълнителен директор на Ювентус. Същото по-рано сториха още Арсенал и Интер.

Според британския „Индипендънт” представител на Юнайтед е провел телефонен разговор с италианеца, за да научи какви са неговите бъдещи планове. Очевидно грандът от Висшата лига иска да го назначи като част от щаба на Жозе Моуриньо, вместо да го прави футболен директор. На „Олд Трафорд” вярват, че по този начин ще намалят отговорността, която лежи върху плещите на Специалния.

Към момента в Италия считат Интер за фаворит по отношение на Марота, тъй като разговорите там са в по-напреднала фаза. Под ръководството на италианеца Юве изживя най-успешния период в своята история, като от тим, който завършва в средата на таблицата, се завърнаха към амплоато на абсолютен хегемон с безпрецедентни 7 поредни шампионски титли.

Въпреки този факт договорът на Марота, който изтича към края на месеца, не беше подновен от президента Андреа Аниели и така на практика управленецът се оказа зад борда.

Още по темата:

Фабио Паратичи: За мен Марота е като баща

Арсенал с оферта към Марота

Интер изкушава Марота с много голяма заплата

Марота: Проста ме изритаха от Юве