Още един от големите фаворити за титлата на Европейското първенство за младежи Италия започна с победа в груповата фаза на надпреварата. Италия надделя очаквано с 2:0 над Дания в последния мач от първия кръг на турнира.

Лоренцо Пелегрини и Андреа Петаня донесоха успеха на тима си с попадения след почивката. Успехът беше напълно заслужен за младите "адзури", макар този двубой да не се отличаваше с толкова много интересни положения.

Преди почивката момчетата на Луиджи де Биаджо бяха по-активни, но нямаше толкова чисти положения пред вратата на датчаните. Матиа Калдара и Андреа Конти имаха някакви възможности, но не бяха точни.

Маркус Ингвартсен не можеше да оползотвори най-чистия шанс за "червения динамит" и в крайна сметка попадения преди почивката не паднаха. Така развръзката се отложи за втората част на двубоя.

Важното първо попадение в двубоя дойде в 54-та минута. И то беше истински шедьовър. Тогава защитник на Дания не изчисти добре топката с глава при едно центриране и я заложи за Лоренцо Пелегрини. Той с перфектно изпълнена задна ножица направи 1:0.

След това попадение скандинавците опитаха да върнат изоставането си, но Андрю Хюлсагер от пряк свободен удар не намери целта, а по-късно направи и още един сериозен пропуск.

Роберто Галярдини и Андреа Петаня не можаха да се разпишат за Италия, но успокоителният втори гол дойде. Това се случи в 86-та минута, когато Андреа Петаня най-после стигна до точното изпълнение.

Тогава Федерико Киезе му центрира перфектно във вратарското поле, нападателят на Аталанта се пребори със защитник и от няколко метра пусна топката покрай вратаря, за да оформи крайното 2:0.

Така италианците тръгнаха с три точки в актива си, колкото има и големият им конкурент за първата позиция Германия след победата над Чехия в първия си мач. Двата тима явно ще решат интригата за върха в последния кръг, когато се срещат помежду си.