Италианската футболна асоциация приключи разследването си срещу Ювентус за предполагаеми нередности при плащанията към играчи, съобщиха от клуба от Серия А, цитирани от агенция „Ройтерс“. Ювентус, който вече понесе наказание от отнемане на 15 точки от актива им в класирането в Серия А за настоящия сезон по друг казус за трансфери на играчи, може да се сблъска с нови санкции, ако бъде признат за виновен.
 
Прокурорите твърдят, че най-успешният италиански футболен клуб се е съгласил да изплати на състезателите повечето от намалението на заплатите им по време на пандемията от коронавирус, без да го отчете по необходимия начин. Ръководството на гранда от Торино получи достъп до документите, с които разполага прокуратурата и има 15 дни да предостави своята документация или да поиска да свидетелства. След това прокурорите ще решат дали клубът ще бъде изправен пред спортен съд.
 
Ювентус вече обяви в изявление, че клубът е „приложил коректно съответните международни счетоводни стандарти.“ Торинци са заплашени от нови санкции, включително допълнително отнемане на точки. Не е ясно дали евентуално ново наказание ще засегне настоящия сезон в Серия А или следващия.
 
Клубът вече обжалва наказанието от януари, с което от актива му бяха отнети 15 точки и в момента тимът заема седмо място с 44 точки, на 30 от лидера Наполи.
 
През миналия месец започна и изслушване пред криминален съд, за да постанови дали ще стартира процес срещу бившия президент Андреа Аниели, 11 други лица и самия клуб. Ювентус отрича всякакви нередности и твърди, че счетоводството им е в съответствие с правилата.
 
Автор: БТА/Кремена Младенова