Бившият защитник на Рома Кристиан Панучи разкри, че Жозе Моуриньо винаги е искал да тренира „джалоросите“ и обясни защо според него качеството на италианския футбол е спаднало. Именно Панучи спечели последното Скудето в историята на Рома през сезон 2000/01, а впоследствие треньор след края на кариерата си.

„Рим не е най-красивата жена, но е тази, в която се влюбих“, каза метафорично бившият защитник пред New Sound Level.

„Имахме екип, пълен с личности като Самуел, Кафу, Тоти – просто назовавам няколко. Личността е от съществено значение за постигане на конкретни резултати. Можех да се преместя в Рома и по-рано, Карло Мацоне ме искаше“.

„Рим е едно от най-добрите места в света, аз все още живея тук и все още съм влюбен в него. Градът е невероятен, Моуриньо винаги ми е казвал, че иска да бъде треньор jf'kf тук. Щастлив съм, че той пристигна и използва много млади играчи“.

БГНЕС
8 снимки

„Италианският футбол не е конкурентоспособен поради некомпетентността на някои директори. Паоло Малдини е един от малкото добри примери, но ние вече не сме конкурентоспособни. Страдам, когато видя някои неща. Това, което научих, е, че великите треньори се нуждаят от страхотни играчи, за да спечелят”, завърши легендата на италианския футбол.