Треньорът на Интер Антонио Конте и президентът на Ювентус Андреа Аниели се обиждаха един друг по време на двубоя между двата тима в турнира за Купата на Италия завършил при равенство 0:0.

Това бе вечер изпълнена с драма на стадион „Алианц“, в която „бианконерите“ устискаха равенството и достигнаха до 20-ия си финал за втория по сила турнир в Италия.

Андреа Аниели и Антонио Конте попаднаха в заглавията с размяната на обиди помежду си по време на почивката и след последния съдийски сигнал на двубоя. Но от какво е продиктувано това?

Връзката между тях се срина през лятото на 2014 година, когато Конте, който спечели три последователни титли в Серия А, си подаде оставката като треньор на Ювентус преди старта на сезона.

Италианският специалист върна „бианконерите“ на върха в Италия, спечелвайки първото Скудето от ерата след Калчополи през 2012 година. Няколко месеца преди това той постави под въпрос стратегията на клуба за трансферите казвайки: „Не можете да отидете да ядете в ресторант за 100 евро, когато в джоба си имате само 10, нали?“

Решението на Конте да подаде оставка изненада ръководството на Ювентус. През 2017 година Аниели се подигра на италианския специалист: „Алегри изпълни работата, която за другите изглежда, че бе свършила.“ Отговорът на Конте не закъсня: „Никога не мислете, че напълно познавате някого. Понякога само минимум благодарност и зрялост биха били достатъчни“, написа треньорът.

През 2019 година Фабио Паратичи и Павел Недвед мислеха да върнат Конте начело на Ювентус след уволнението на Масимилиано Алегри, но Аниели наложи вето на това решение и избра Маурицио Сари.

Вместо това Конте пое Интер, ставайки новият враг на феновете на „бианконерите“. „Той винаги ще бъде легенда на Ювентус“, каза Аниели преди година, но въздухът около двамата никога не се изчисти, което се доказа вчера в Торино.