Фиорентина се класира за ¼-финалите на Купата на Италия, след като спечели с 5:2 при визитата си на Наполи. Осминафиналният двубой продължи 120 минути и освен седемте гола, в него имаше и цели три червени картона – два за домакините и един за гостите.

28 снимки

Първото по-интересно положение в двубоя дойде в 18-ата минута, когато Никола Миленкович нацели напречната греда след изстрел с глава при центриране от корнер. Тимът от Флоренция все пак стигна до попадение в 41-ата минута, когато Рикардо Сапонара намери с пас Душан Влахович, който се справи с Аксел Туанзебе и прокара топката между краката на Давид Оспина за 1:0 в полза на своя тим.

Следващите минути обаче се оказаха кошмарни за „виолетовите“. В 44-ата минута грешен пас на Бартломей Драговски доведе до изравнителен гол на Дрис Мертенс. Точно преди почивката вратарят също така си изкара директен червен картон, след като фаулира Елиф Елмас извън наказателното си поле.

Въпреки това гостите изненадващо отново поведоха в резултата. В 57-ата минута Кристиано Бираги изпълни пряк свободен удар, като топката се отби в стената от играчи и се върна при него. Този път левият бек беше безпогрешен с шута си и върна преднината на своя отбор.

В 80-ата минута резервата на „партенопеите“ Ървинг Лосано нацели гредата с изстрел по земя, а само четири минути по-късно си изпроси директен червен картон за груб фал срещу Николас Гонсалес. В добавеното време домакините останаха с девет човека на терена, след като Фабиан Руис си изкара втори жълт и съответно червен картон. Все пак Андреа Петаня успя да се разпише малко преди съдията да свири край на мача и така нападателят вкара срещата в продължения.

В тях „Ла Виола“ използва численото си превъзходство и имаше пълен контрол върху играта. В добавеното време на първото продължение Лоренцо Венути засече центриране на Юсеф Малех и така за трети път в двубоя гостите взеха аванс в резултата. В 108-ата минута Кшищоф Пьонтек успя да вкара първия си гол с екипа на Фиорентина. В 119-ата минута Малех с шут по земя оформи крайното 5:2 в полза на „виолетовите“.