Фиорентина успя да вземе минимален аванс от 1:0 над Аталанта в първия ½-финален двубой от турнира за Купата на Италия. Единственото попадение, което беше изключително красиво, бе дело на Роландо Мандрагора в 31-ата минута.

Двубоят започна равностойно, като нито един от двата отбора не рискуваше, а Фиорентина беше тимът, който владееше топката в по-голяма част от времето.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Домакините обаче успяха да излязат напред в резултата с първото си опасно положение пред вратата на Марко Карнезеки. В 31-ата минута Нико Гонсалес комбинира с Роландо Мандрагора, която овладя топката и нанесе страховит голов удар от над 30 метра от вратата за 1:0.

В 67-ата минута Митчел Бакер получи топката в наказателното поле на Фиорентина, след като шутира от близко разстояние, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Десет минути преди края на редовното време Джанлука Скамака получи топката в наказателното поле и не се поколеба да стреля, но вратарят Пиетро Терачано нямаше проблем с удара на нападателя на Аталанта.

До края на двубоя Фиорентина успя да удържи късния натиск на Аталанта и взе важен аванс преди реванша в Бергамо, който е 24 април.