Крилото Федерико Бернардески заяви, че се чувства много щастлив в Ювентус, но същевременно показа трезва оценка, като сподели, че още не е утвърдена фигура за новия си тим. Бившият ас на Фиорентина откровено призна за нуждата си да „порасне” както в личен, така и в игрови план.

Италианският национал има едва 4 мача като титуляр за „бианконерите”, които платиха за него 40 милиона евро през лятото. 23-годишният играч засега се наслаждава на работата със своите „феноменални” съотборници и е наясно какво се иска от него, за да успее в Торино.

„Чувствам се добре, наистина добре”, коментира той пред „Тутоспорт”. „Разполагам с феноменални съотборници, които са спечелили 6 титли на Италия и три Купи на страната. Щастливец съм, че мога да тренирам с тях всеки ден.”

„Просто трябва да бъда търпелив и да продължа да се уча. Юве не изисква от теб да играеш в защита, Юве иска от теб всичко, на което си способен, защото само така се побеждава. Уча се, но все още имам нужда да порасна”, допълни Бернардески.