Интер е много близо до това да си осигури един от най-големите таланти на италианския футбол – Сандро Тонали. „Нерадзурите“ ще платят 30 милиона евро на Бреша за халфа, а в сделката ще са включени и бонуси за играча, свързани с неговото представяне.

Известният италиански журналист Джанлука Ди Марцио споделя, че трансферът е много близо до приключване между двата клуба, след като и Тонали даде ясно да се разбере, че иска да премине на „Сан Сиро“.

Въпреки че израства като привърженик на Милан, 20-годишният халф е спечелен от плановете на Антонио Конте за тима, в който вече са младите Стефано Сенси и Николо Барела.

Сандро Тонали реализира едно попадение и даде пет асистенции в 23 мача за Бреша в Серия А през този сезон. Това му осигури и повиквателна в националната селекция на Италия.

Интерес към талантливия халф имаше и от Ювентус, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона, Фиорентина, Наполи и ПСЖ, но в момента се смята, че Тонали на 100% преминава в Интер.

Президентът на Бреша Масимо Челино бе казал, че иска 50 милиона евро за правата на халфа, но икономическата криза, която причини пандемията от коронавирус ще принуди босът на италианския тим да намали сумата.