Интер разби Милан с 5:1 в дербито на Милан. Срещата беше от 4-ия кръг на Серия А. Два гола за успеха на "нерадзурите" вкара Хенрих Мхитарян, а по веднъж се разписаха Маркюс Тюрам, Хакан Чалханоглу от дузпа и Давиде Фратези. За "росонерите" точен беше Рафаел Леао. Възпитаниците на Симоне Индзаги бяха пълни господари на терена и закономерно стигнаха до звучния успех. 

Така Интер е лидер във временното класиране с 12 точки, докато за Милан това беше първа загуба през сезона. Отборът на Стефано Пиоли остава с три точки по-малко. 

23 снимки

Невероятно начало на срещата. В 5-та минута Федерико ди Марко пое топката с гърди и отправи нещо средно между удар и прострелно центриране. В наказателното поле Мхитарян беше оставен сам и с елегантно докосване даде преднина на Интер.

Милан не си взе поука и след още 5 минути отново Мхитарян беше непокрит в наказателното поле, но този път не успя да отбележи.

Много по-добра игра от домакините през първите 20 минути. "Нерадзурите" успяваха да спечелят почти всички единоборства и показаха повече желание за победа в сравнение с Милан.

Тео Ернандес влезе в добро двойно подаване с Жиру. Това му позволи да нахлуе в наказателното поле и да пусне топката във вратарското поле. Там обаче нямаше негов съотборник и Милан пропиля не лоша възможност за изравняване.

В 38-та минута Маркус Тюрам вкара истински шедьовър за да удвои резултата. Страхотна контраатака с три паса разшифрова защитата на Милан. Тюрам получи малко по-дълъг пас, който промени фронталната му позиция и го изнесе на левия фланг. Когато изглеждаше , че "росонерите'' вече са се прибрали, нападателят на Интер влезе към вътрешността на терена, нагласи топката на десния си крак и изпрати неспасяем удар в сглобката на вратата.

Милан започна втората част с предимство във владението на топката. Това изобщо не притесни домакините и момчетата на симоне Индзаги продължиха почти безгрешно да изпълняват неговите указания.

В 57-та минута високата линейна скорост на Рафаел Леао даде резултат. Португалецът се измъкна зад защитата и с удар по земя преодоля Ян Зомер за да върне интригата в срещата.

Мхитарян бързо пробва да върне гола и опита много силен удар от дистанция. Майк Менян внимаваше и отрази опасния шут.

Арменецът обаче не се отказа и в 69-та минута намери мрежата за втори път. Той овладя топката на границата на наказателното поле, стреля и след минимален рикошет Менян бе преодолян.

Дузпа в 79-та минута беше пореден пирон в ковчега на Милан. За да е още по-тежко, Чалханоглу застана зад топката и конвертира наказателния удар в гол срещу бившия си отбор. В добавеното време на мача "нераздурите" вкараха пети гол. Мхитарян отне топката от Чуквуезе в средата на терена, напредна с топката и изведе Давиде Фратези, който от няколко метра вкара за 5:1. 


LIVE Интер - Милан 5:1

1:0 Хенрих Мхитарян 5'

2:0 Маркус Тюрам 38'

2:1 Рафаел Леао 57'

3:1 Хенрих Мхитарян 69'

4:1 Хакан Чалханоглу 79'

5:1 Давиде Фратези 90+3'


Съставите на двата отбора:

Интер: Зомер, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро

Старши треньор: Симоне Индзаги

Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Тиау, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Крунич, Райндерс, Пулишич, Жиру, Леао

Старши треньор: Стефано Пиоли