Отборите на Интер и Рома завършиха при 1:1 в дербито от 33-ия кръг на италианската Серия А. Интер е трети във временното класиране с 61 точки в актива си, а Рома заема петото място с 55, на една от четвъртия Милан. Рома можеше да изпревари Милан при успех срещу Интер, но не успя да стигне до трите точки.

Гостите от Рим поведоха с 1:0 в 14-ата минута с гол на Стефан Ел Шаарави, а Иван Перишич изравни за Интер с попадение в 61-ата минута на мача.

Лидерът Юве вече си подсигури шампионската титла в Италия. Съставът на Интер в серия от четири мача без загуба в Серия А, а Рома не можа да запише трета поредна победа.

Гостите от Рома имаха възможност да открият резултата още в 4-ата минута. Александър Коларов се озова в добра позиция и стреля, но прати топката вляво от вратата на Интер. Три минути по-късно Лаутаро Мартинес отправи удар с глава към вратата на гостите, но също не сполучи.

Стефан Ел Шаарави обаче не сгреши в 14-ата минута и със страхотен изстрел даде аванс от 1:0 за Рома.

В 29-ата гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Борха Валеро, но такава нямаше. Лаутаро Мартинес пък пропиля изгодна възможност в 38-ата минута, пращайки топката встрани от вратата на съперника. Малко преди почивката Данило Д’Амброзио стреля опасно с глава в атака за Интер, но също пропусна.

Лоренцо Пелегрини пък можеше да вкара втори гол за Рома в 51-ата минута след като получи прецизен пас, но бе неточен.

Интер успя да изравни в 61-ата минута. Данило Д’Амброзио изведе отлично Иван Перишич, който с глава порази вратата на Рома за 1:1.

Мауро Икарди влезе в игра за домакините през второто полувреме, заменяйки Раджа Наинголан.

В 65-ата Перишич можеше да реализира втори гол, но прати топката над гредата, а малко след това и Лаутаро Мартинес бе неточен.

Рома все пак можеше да стигне до успеха в заключителните моменти на двубоя. Александър Коларов отправи опасен удар, но вратарят Самир Ханданович внимаваше и не позволи втори гол.