Интер победи с 2:1 Аталанта като гост в мач от 11-ия кръг на Серия А. Хакан Чалханоглу (40-дузпа) и Лаутаро Мартинес (57) вкараха головете за "нерадзурите", Джанлука Скамака (61) се разписа за домакините. "Бергамаските" завършиха двубоя в намален състав, след като резервата Рафаел Толой бе изгонен за втори жълт картон в добавеното време. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

За Интер това бе девета победа за сезона и отборът уверено води в класирането с 28 точки. Тимът от Милано записа и пети пореден успех като гост. 

Аталанта Интер

източник: sofascore.com

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводнението в Тоскана, където 7 души загубиха живота си.  
 
В началните минути и двата отбора бяха доста предпазливи и липсваха интересни положения пред вратарите Хуан Мусо и Ян Зомер, който не допусна гол в седем мача от първите си десет за Интер. Едва в 21-ата минута дойде и първата голова ситуация в мача. Дзапакоста отправи хубаво центриране в наказатеното поле на гостите, където обаче Павар стигна първи до топката и изби с глава. Тя обаче бе посрещната от Руджери, който шутира по диагонала, но в аут. Две минути по-късно решаваща намеса на бранителя на Аталанта - Колашинац спря Димарко пред наказателното поле. Скалвини пък не успя да нанесе хубав удар след отлично подаване на Копмайнерс в 27-ата минута. 
 
Половин час след началото на сблъсъка тежка травма получи защитникът на Интер - Бенжамен Павар. Той скочи за топката с Адемола Лукман и се строполи на тревата, държейки се за лявото коляно. Носилката веднага влезе на терена и въпреки че излезе на собствен ход, се видя, (е ицпитва силни болки при  придвижването си. На негово място в игра се появи Матео Дармиан.   


Пет минути преди почивката гостите поведоха. Вратарят на "бергамаските" Хуан Мусо събори резервата Дармиан в наказателното поле и реферът не се поколеба да посочи бялата точка. Хакан Чалханоглу не трепна и реализира десетата си дузпа от 10 изпълнения - 0:1.

Две минути по-късно турчинът пропусна отново да се разпише, след като стражът на домакините отрази удара му. Секунди преди почивката Джорджо Скалвини стреля с глава, но право в ръцете на вратаря на "нерадзурите" Ян Зомер.

Второто полувреме започна с истински снаряд, изстрелян от левия крак на Федерико Димарко. За радост на домакините топката премина покрай вратата. В 54-ата минута пък Лаутаро Мартинес прати с глава топката в мрежата на Аталанта, но попадението не бе зачетено заради засада. 


Лаутаро Мартинес направи 0:2 в 57-ата минута. Аржентинецът получи топката в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл матира Хуан Мусо. 

Аталанта обаче бързо се върна в мача. Димарко позволи на Лукман да му отнеме топката на ъгъла на наказателното поле, след което последва центриране към Джанлука Скамака и той майсторски отклони топката в мрежата на Ян Зомер - 1:2.

Гостите претендираха за нарушение срещу Димарко, но трябва да се сърдят на съобторника си, който сгреши. Десетина минути след гола афектираният Димарко бе заменен от Карлуш Аугусто. 

Чудесна реакция на Ян Зомер в 74-ата минута запази преднината на Интер след коварен шут по земя на Адемола Лукман от дистанция. Десет минути преди края Зомер не изби добре центриране от десния фланг, но след това се реваншира, улавйки удара на Скамака. Страхотен шанс да реши двубоя пропиля Дъмфрис в 83-ата минута, след кто бе изеден на отлина позиция, но отправи слаб изстрел, който не затрудни Хуан Мусо.

В добавеното време на срещата Аталанта остана с 10 души, след като резервата Рафаел Толой бе изгонен за два жълти картона. Минута по-късно друг играч, влязъл от пейката - Ханс Хатебург, пропусна шанс да изравни. 

 
FTАТАЛАНТА - ИНТЕР 1:2
 
0:1 Хакан Чалханоглу (40-дузпа)
0:2 Лаутаро Мартинес (57)
1:2 Джанлука Скамака (61)
 
Аталанта: Мусо, Скалвини, Джимсити, Колашинац, Дзапакоста, Де Роон, Едерсон, Руджери, Копмайнерс, Лукман, Скамака
Интер: Зомер, Павар, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Лаутаро, Тюрам