Напрежението върху Антонио Конте малко поспадна, след като Интер отнесе с 3:0 изненадата на сезона Сасуоло като гост и се изравни с тях по точки.

Милан е начело в класирането с 20 точки, Интер събра 18 на 2-ото място и изпревари там по голова разлика Сасуоло, който има също толкова. Рома е на 4-о място със 17. Както всички останали мачове по света, и тази среща започна с минута мълчание в памет на починалия футболен идол Диего Марадона.

Първата възможност за гол беше още в 4-ата минута като гостите направиха добра атака чрез Лаутаро Мартинес, който прехвърли вратаря Андреа Консили, но румънският бранител Влад Кирикеш блокира топката. Тя обаче отиде у Алексис Санчес, който от 3 метра нямаше как да сбърка.

10 минути по-късно "нерадзурите", които днес играха в бяло, удвоиха при третата си поредна възможност, но това стана благодарение на автогола на Кирикеш. Артуро Видал получи фронтално топката и изпрати истинска бомба, която рикошира в гърба на румънеца и влезе във вратата. Преди него отново Консили спаси вратата си, отбивайки удар на Перишич. Лаутаро Мартинес също изтърва още една възможност.

Доминацията на Интер продължи и след почивката и в 64-ата минута Роберто Галярдини вкара за 3:0, след като с нова бомба буквално отказа Консили. И за този гол асистенцията беше на Лаутаро Мартинес.

"Зелено-черните" бяха далеч от приятните моменти, които демонстрираха в предишните срещи и имаха едва две прилични възможности преди почивката, пропилени от Джуричич и Роджерио.