Интер не успя да победи Сампдория като гост. Срещата беше от 22-ия кръг на Серия А и завърши 0:0. Така "нерадзурите" вече изостават на 15 точки от лидера в Калчото Наполи и шансовете им за титлата вече стават илюзорни. 

Възпитаниците на Симоне Индзаги пропуснаха няколко отлични възможности за гол, докато домакините повече се бранеха и успяха да стигнат до точка. 

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Интер остава на второ място във временното класиране с 44 точки. Сампдория е предпоследен с едва 11 точки. 

Срещата започна с масиран натиск на гостите, но защитата на генуезци успя да се справи. След четвърт час опасен удар на Хакан Чалханоолу от границата на наказателното поле мина покрай вратата. Малко след това шут на Микаел Кюзанс не затрудни Андре Онана. 

Следващата възможност се откри пред Лаутаро Мартинес, но и той пропусна. Малко след това Чалханоолу намери Гозенс, чийто удар не се получи. 

И през второто полувреме Интер имаше надмощие, но липсваше ефикасност за играчите на Симоне Индзаги. Пускането в игра на Дъмфрис, Джеко и Брозович също не даде особен резултат. 

В 77-ата минута Чалханоолу отправи коварен удар по тревата, но Аудеро внимаваше. Увлечени в атаки, футболистите на Интер оставяха все повече свободни пространства, но домакините не ги използваха. В 83-ата минута отново Чалханоолу можеше да открие резултата след добро взаимодействие с Джеко, но шутира встрани от целта.

В 90-ата минута Аудеро изби мощен шут на Ачерби от около 20 метра, който влизаше под гредата. В последите секунди на мача Димарко намери Лаутаро на дузпата, но нападателят се засуети и не успя да нанесе удар.