Италианският гранд Интер е близо до откриването на новата си база. Плановете на президентът на „нерадзурите“ Стивън Жан е с поглед към бъдещето. Китайският гигант Suning ще обнови инфраструктурата на клуба с изцяло нова екологична база различна от сегашната в Апиано Джентиле.

През юни миналата година Интер премести централата си от Корсо Виторио Емануеле и се премести в високотехнологичната Виале дела Либерационе. Сега миланският гранд е съсредоточен към края на плановете си за новия спортен център Suning, предназначен да стане един от най-функционалните и красиви в Европа.

Това ще е реставриране на базата на Интер от 1962 година в Пинетина построена от бившиятпрезидент Анджело Морати по идея на легендарния треньор Хеленио Херера. Той се намира в близост до живописното езеро Комо.

Строежът започна през миналата година между април и май. Най-важното парче в новата база ще е изцяло екологичният хотел, в който ще отсядат „нерадзурите“. В нея ще се готви изцяло тима в следващата си предсезонна подготовка.