Италианският вицешампион Интер допусна много сериозна издънка в гостуването си на Удинезе. „Нерадзурите“ загубиха с 1:3 визитата си на „Дачия Арена“ от „фриуланите“, въпреки че тръгнаха по страхотен начин в мача с ранен гол на Николо Барела.

С успеха „зебрите“ продължават доброто си представяне през тазгодишната кампания под ръководството на Андреа Сотил, като временно се изкачиха на върха в Серия А с 15 точки.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Европейският шампион с Италия Барела реализира много красив гол от фал след 5 минути игра, но стълбът в отбраната на „Змията“ Милан Шкринияр си отбеляза автогол в 22-ата минута. И това попадение падна след статично положение. Роберто Перейра центрира от фал, топката рикошира в словака и влезе във вратата на Ханданович.

В 30-ата минута Бастони засече от воле топката, която Джеко му свали, но Силвестри внимаваше и изби. Минута след това Симоне Индзаги направи интересна двойна смяна, като извади Мхитарян и Бастони и пусна на техните места съответно Галярдини и Димарко.

Удинезе  Интер

източник: Sofascore.com

Миланският гранд започна по-силно второто полувреме. В 53-тата минута Дъмфрис засече с глава центриране от корнер на Димарко. Топката тупна в земята, след което прескочи вратата. Две минути след това Джеко прати топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради засада на босненеца.

В 63-тата минута Удинезе имаше огромна възможност. Брозович сгреши, което даде възможност на Ловрич да стреля от границата на наказателното поле. Получи се лек рикошет, след което топката се насочи до гредата, но Ханданович успя да я избие в корнер.

Десетина минути след това гостите имаха и късмет, след като удар на Деулофеу срещна лявата странична греда.

В 85-ата минута обаче обратът стана факт, след като Яка Бийол засече с глава центриране на Деулофеу от корнер. Топката влезе в далечния ъгъл за 2:1. Де Фрай, който се появи като резерва, изпусна своя съперник и имаше сериозна вина за това попадение.

В третата минута на добавеното време Торгай Арслан „заби последния пирон в ковчега“ на Интер, отбелязвйки след плонж и удар с глава.