Старши треньорът на Интер - Антонио Конте засипа с похвали играчите си след убедителната победа с 3:0 в миланското дерби. Той заяви, че отборът посвещава успеха на феновете, които подкрепяха отбора, макар и извън стадиона. 
„Страхотен мач, нека не забравяме, че това беше дерби на високо ниво. Играчите се справиха наистина добре. Продължаваме да се развиваме по пътя, който поехме преди година и половина. Искаме да посветим този мач на  феновете. Поздравления за Милан и техния треньор, те също се справят чудесно.
 
От гледна точка на психологията съм по-притеснен от мачовете с Дженоа и Парма, които ни предстоят. Това ще бъдат много трудни двубои, в тях ще трябва да докажем, че наистина сме направили качествен скок и сме в състояние да се утвърдим на върха до края на първенството.
 
Задачата на треньора е да събере всички части на състава и да помогне на играчите да растат, като разберат моите идеи както за притежание на топката, така и за играта без нея. И аз съм особено горд от развитието в това отношение на  Перишич и Ериксен. Изразяват се прибързани изводи.  Например Барела пристигна и веднага пусна корени, но други се нуждаят от повече време. Като Ериксен например.
 
Победихме основните конкуренти в директни мачове. Днешният мач показа, че сме постигнали сериозен напредък", заяви Конте.