Ръководството на Интер ще отправи оферта за нов договор към нападателя Мауро Икарди, твърди „Gazzetta dello Sport“. Според информацията, в момента това е топ приоритетът на италианския гранд.

От Интер подготвят нов договор до 2023 година за аржентинския нападател и заплата от порядъка на 5-6 милиона евро на сезон, плюс допълнителни бонуси.

Освобождаващата клауза, която е записана в настоящия контракт на Икарди с „нерадзурите“ възлиза на 110 милиона евро, но тя е валидна само за отбори извън Италия и може да бъде активирана само през първите две седмици на юли, след което отпада.

От Интер възнамеряват да увеличат сумата в освобождаващата клауза или дори да я премахнат.

Срещата между представителите на Интер и Икарди ще се състои веднага, след като спортният директор Пиеро Аузилио и изпълнителният директор Умберто Гандини се заврънат от посещението си в Китай, където са тази седмица. В азиатската страна те имат подготвена среща със собственика на клуба Жиндон Жан.

От Интер обмислят да включат клауза в новия договор на Икарди, която ще позволи плавното увеличение на заплатата му и това ще зависи от индивидуалното представяне на аржентинския нападател.