Интер победи Рома с 1:0 в едно от дербитата на десетия кръг на Серия А. Единственият гол на "Джузепе Меаца" вкара Маркюс Тюрам в 81-ата минута. "Нерадзурите" бяха пълни господари на терена и създадоха няколко страхотни възможности за гол, а гредата на два пъти спря удари на Хакан Чалханоолу и Карлос Аугусто. Гостите не създадоха почти нищо пред вратата на Ян Зомер. Нападателят на "вълците" и бивш такъв на Интер Ромалу Лукаку беше посрещнат с бурни освирквания от над 75 000 зрители на стадиона. 

С успеха "нерадзурите" събраха 25 точки и си върнаха първото място. Втори е Ювентус с 24 пункта, а Рома заема 8-о място с 14 точки. 

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Двубоят започна с бурни освирквания към Ромалу Лукаку, който изпълни началния удар в мача. С 6-ата минута гредата спаси "вълците". Лаутаро направи двойно с Хакан Чалханоолу и опита да навлезе в наказателното поле, но кълбото му беше отнето. Топката обаче се озова в турчина, който отправи топовен шут от около 16-17 метра, но горната греда го спря. 

Интер продължи да атакува повече в и 15-ата минута Дензъл Дъмфрис развинти Никола Залевски отдясно и центрира в наказателното поле. Маркюс Тюрам не успя да отправи хубав удар с глава, но топката остана в него и нанесе удар от близка дистанция, който Руи Патрисио успя да спаси. Малко след това Федерико Димарко опита удар с външен фалц от 7-8 метра от малък ъгъл, но не намери целта. 

В 19-ата минута Димарко центрира отляво, а Лаутаро надскочи Диего Йоренте и отправи удар с глава, който срещна тази на испанеца и излезе в корнер. Десет минути по-късно при поредната многоходова атака на домакините Евън Ндика не успя да изчисти топката, която се озова в Бенжамен Павар. Френският защитник шутира от движение, но ударът му не се получи. 

В 37-ата минута домакините отново атакуваха отдясно, където Дъмфрис се справи със Залевски и центрира по земя за Бенжамен Павар. Бранителят опита удар с десния крак, който не се получи и мина покрай вратата. 

В третата минута на добавеното време домакините не успяха да развият добре отлична контраатака, която в крайна сметка завърши с удар от въздуха на Никола Барела. Топката обаче премина над вратата. 

В началото на втората част Ачерби продължи центриране от фал на Чалханоолу към далечната греда, където Тюрам отправи удар с глава, който мина покрай вратата. Домакините продължиха да атакуват. В 71-ата минута Димарко пусна остър пас по земя, а на далечната греда Дъмфрис се размина с топката. Шест минути след това Бастони центрира отдясно, а Лаутаро и Тюрам се разминаха с топката в наказателното поле. 

Натискът на Интер даде резултат в 81-ата минута. Тогава Матео Дармиан подаде към Димарко отляво. Крайният защитник центрира в наказателното поле, където Диего Йоренте изпусна Тюрам, който засече от няколко метра за 1:0. 

В 89-ата минута влезлият като резерва малко преди това Карлос Аугусто отправи мощен удар в горния ляв ъгъл от далечна дистанция, но топката среща гредата. 


Интер - Рома 1:0 

1:0 Маркюс Тюрам (81)

Интер: Ян Зомер, Бенжамен Павар, Франческо Ачерби, Алесандро Бастони, Дензъл Дъмфрис, Хакан Чалханоолу, Хенрих Мхитарян, Федерико Димарко, Маркюс Тюрам, Лаутаро Мартинес

Треньор: Симоне Индзаги, 

Рома: Руи Патрисио, Расмус Кристенсен, Диего Йоренте, Джанлука Манчини, Евън Ндика, Никола Залевски, Едоардо Бове, Браян Кристанте, Леандро Паредес, Стефан Ел Шаарауи, Ромелу Лукаку 

Треньор: Жозе Моуриньо