Тимът на Интер Милано стъпи на криво, след като за шести пореден път не успя да победи Фиорентина на „Артемио Франки”, завършвайки 1:1. По-лошото за Интер е, че Душан Влахович изравни резултата в третата минута от добавеното време, след като след само осем минути игра във Флоренция Борха Валеро даде аванс на „нерадзурите”.

По този начин тимът на Антонио Конте разделя първото място с Ювентус, след като и двата отбора имат по 39 точки, но „бианконерите” имат превес, тъй като имат по-добри показатели в преките мачове.

Интер откри резултата още с първата си по-добра атака в мача. В 8-ата минута Борха Валеро получи в наказателното поле, финтира Максимович и с удар през краката му прати топката във вратата за 0:1. Испанецът обаче не отпразнува гола си от уважение към тифозите на домакините.

В 13-ата минута Лаутаро Мартинес бе близо да удвои резултата. Аржентинецът опита атрактивна задна ножица, но вратарят спаси. В ответната атака Фиорентина стигна до първата си възможност и тя бе повече от добра. Милан Бадел отправи истинска бомба от далечна дистанция и само блестящата намеса на Самир Ханданович попречи да се стигне до гол.

В 33-ата минута Лукаку направи хубав пробив, в последния момент защитник се намеси, но изчисти топката в крака на белгиеца и за малко да се стигне до куриозен гол. Шест по-късно Лукаку бе изведен на скорост, той подаде за непокрития Лаутаро Мартинес, който хладнокръвно вкара топката във вратата. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен заради засада при паса към белгиеца.

В 43-ата минута вратарят на Фиорентина Бартоломей Драговски направи невероятно спасяване след изстрел с глава на Лукаку отблизо и запази резултата непроменен. В 45-ата минута домакините поискаха дузпа за игра на Стефан де Фрай в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

Втората част започна с шанс за домакините. Ерик Пулгар получи на границата на пеналта и стреля, но неточно. В 58-ата минута Боатенг получи добро центриране в наказателното поле, надскочи прекия си пазач, но малко не му достигна да насочи топката в очертанията на вратата.

В 63-ата минута и Интер имаше чудесна възможност. Лаутаро Мартинес получи прекрасно центриране и стреля с глава, но покрай вратата. Минута по-късно и Лукаку се озова на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе право във вратаря. 

В 65-ата минута Самир Ханданович трябваше да показва класа след далечен шут на Кастровили, но с чудесна намеса не позволи да се стигне до изравняване. Последва нов шанс пред Боатенг, който отново обстрелва вратата с глава, но отново не бе прецизен и не успя да се разпише. 

Интер обаче може да съжалява, че не удвои резултата в 73-ата минута. Лукаку се освободи на метър от вратата, но вместо да отбележи, той стреля право в тялото на вратаря. 

Изключителна самостоятелна акция пък направи Душан Влахович, който проби отляво, надбягвайки всички и стреля мощно с левия си крак, за да прати топката в далечния ъгъл на Самир Ханданович – 1:1.

Тимът на Фиорентина остава 13-и със 17 точки, след като е в неприятна серия без победа.