Отборите на Дженоа и Интер не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 във втория сблъсък от петъчната програма на 27-ия кръг в италианската Серия А.

Gulliver/GettyImages
83 снимки

"Нерадзурите" бяха господари на терена почти през целия мач, но така и не успяха да вкарат попадение във втори пореден мач от първенството. През втората част тимът на Симоне Индзаги доминираше във владението на топката, но стигна само до една греда. 

 По този начин шампионите не успяха да се възползват от новата грешка на градския си съперник Милан, който остава лидер с 57 точки, докато Интер е втори с две по-малко и с мач в запас. Дженоа остава на предпоследното 19-о място със 17 точки, на пет от спасителната зона. "Грифоните" записаха и пето поредно равенство в Серия А. В следващия кръг "нерадзурите" приемат Салернитана, но преди това среща именно "росонерите" в първия мач от 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия. Дженоа пък домакинства на Емполи.   

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Гостите първи погледнаха към една от двете врати и в третата минута Иван Перишич нанесе силен удар от дистанция, но вратарят Салваторе Сиригу улови.

В шестата минута гостите имаха прекрасна възможност да поведат. Един Джеко комбинира с Николо Барела вдясно, след което италианецът центрира към точката за дузпа, където Хакан Чалханоолу стреля, но покрай лявата греда на Сиригу.

Минута след това и Дженоа имаше отличен шанс да открие резултата. Тогава Келвин Йебоа се пребори със Стефан де Фрай във въздуха и изведе с глава Алберт Гудмондсон в наказателното поле отдясно, след което исландецът стреля по диагонала, но в аут.

В 28-ата минута Филипо Мелегони много коварно от дистанция, но Ханданович успя да блокира с една ръка, след като беше тръгнал в обратната посока. Впоследствие стражът и улови топката.

Пет минути по-късно Джеко пусна пас към Дензъл Дъмфрис, който стреля, но се и подхлъзна и ударът му мина над вратата.

Интер натисна в търсене на гола и в 39-ата минута Чалханоолу шутира от воле, но беше блокиран, а веднага след това Перишич стреля силно, но в аут.

Три минути след началото на втората част гостите разиграха заучено след свободен удар, а Дъмфрис отправи удар с глава на далечната греда след центриране отляво, но над вратата.

Пет минути по-късно Андреа Камбиасо трябваше да замени контузилия се Никола Максимович. Халфът обаче нямаше късмет и беше заменен от Рикардо Калафиори едва след няколко минути, тъй като той също получи травма.

В 57-ата минута Барела стреля силно от границата на наказателното поле, но високо над вратата. 

„Нерадзурите“ натиснаха в следващите минути и в 62-ата бяха много близо до откриването на резултата, когато Данило Д’Амброзио стреля с глава след центриране от корнер, но в напречната греда.

Три минути след това Чалханоолу стреля директно от свободен удар, но покрай лявата греда на Сиригу.

В 71-ата минута Дженоа поучи един от редките си шансове да погледне към вратата на Ханданович. Тогава Рикардо Калафиори получи отляво в наказателното поле и стреля в билзкия ъгъл, но топката се оплете от външната страна на мрежата. 

Веднага след това Симоне Индзаги направи две промени в състава си. На терена се появиха Лаутаро Мартинес и Артуро Видал, които замениха Алексис Санчес и Хакан Чалханоолу.

В 78-ата минута Стефано Стураро стигна до топката на границата на пеналтерията и шутира от движение, но над напречната греда.

Минута след това Лаутаро Мартинес стреля опасно от границата на наказателното поле, но Сиригу изби над гредата в корнер. След неговото изпълнение Барела стреля от воле, получи се рикошет, но нов корнер не беше отсъден.

До края на двубоя шампионите опитаха да стигнат до победата, като най-чистото положение дойде в четвъртата минута от добавеното време, когато Джеко засече с глава центриране в наказателното поле отляво, но Сиригу улови. 


FT | ДЖЕНОА – ИНТЕР  0:0

Серия А, 27-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

ДЖЕНОА (4-3-1-2): 57. Салваторе Сиригу - 36. Силван Хефти, 52. Никола Максимович, 15. Йохан Васкес, 55. Лео Йостигард ж.к. - 27- Стефано Стураро (к), 47. Милан Бадел, 45. Келвин Йебоа - 10. Филипо Мелегони - 90. Маноло Портанова, 11. Алберт Гудмондсон  

Старши треньор: Александър Блесин ж.к.

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самих Ханданович (к) - 95. Алесандро Бастони, 6. Стефан де Фрай, 33. Данило Д'Амброзио - 14. Иван Перишич ж.к., 20. Хакан Чалханоолу, 77. Марсело Брозович, 23. Николо Барела, 2. Дензъл Дъмфрис - 9. Един Джеко, 7. Алексис Санчес

Старши треньор: Симоне Индзаги


Главен съдия: Даниеле Кифи, Италия

Стадион: „Луиджи Ферарис“, Генуа, Италия