Интер спечели с 2:0 срещу Фрозиноне в мач от 12-ия кръг на Серия А и си върна лидерската позиция в класирането. Федерико Димарко откри резултата в 43-ата минута с шедьовър, който отсега е основен претендент за Гол №1 на сезона. От тъчлинията той заби топката под гредата от 56 метра по диагонала и със сигурност това попадение ще остане в историята. Хакан Чалханоглу удвои в 48-ата минута от дузпа за спъване на Маркъс Тюрам. 
Двубоят в Милано започна доста спокойно и едва в 7-ата минута Димарко проби отляво и върна топката по земя в наказателното поле, където защитникът на гостите Околи стигна първи до топката и изби. Маркъс Тюрам направи първия пропуск за "нерадзурите", след като в 10-ата минута не можа да засече остро центриране от ъглов удар. Шест минути по-късно отново Тюрам избяга от защитата на съперника, а опитът му да върне топката от аутлинията се превърна в удар. Вратарят Стефано Турати обаче внимаваше и спаси. Секунди по-късно Матиас Соле отправи хубав шут от дистанция, но той бе уловен от Ян Зомер. 
 
В 19-ата минута домакините организираха страхотна атака, започната от Димарко, който продължи за Барела, а той поднесе топката на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът стреля мощно под гредата, но Турати показа класа и изби. Отново Димарко бе замесен в опасна атака на Интер в 35-ата минута, а центрирането му бе пресечено от Околи. Пе минути по-късно Мхитарян пусна прострелно подаване към далечната греда, където Николо Барела направи бузуспешен опит да стигне до топката.
 
Две минути преди почивката Федерико Димарко хвърли трибуните в екстаз с гол, за който още дълго ще се говори. От точно 56,47 см италианският национал изненада вратаря на Фрозиноне с вълшебен удар от тъчлинията, който падна точно под гредата - 1:0. Феновете дълго скандираха името му, не вярвайки как е възможно да има такъв гол.  
Окрилени от шедьовъра на Димарко, "нерадзурите" излязоха с настроение след почивката и още в 48-ата минута вече се радваха на комфортен аванс от два гола. Маркъс Тюрам се разходи между бранителите на съперника и Иларио Монтеризи го препъна. Реферът Федерико Диониси посочи бюлата точка, а Хакан Чалханоглу не трепна и направи 2:0.  
Късметът бе на странаат на домакините в 57-ата минута, след като майсторски шут на Уалид Шедира срещна гредата. Вратарят на Интер - Ян Зомер, пък блесна с впечатляващо спасяване в 63-ата минута, когато се разтегна и изби шут на Рикардо Маркица. Малко след това Димарко за втори път изправи феновете на крака, като този път причината бе гениалният му пас, който изведе Барела на чиста голова позиция. Последният обаче не успя да вкара, въпреки че бе на два метра от голлинията.  
 
В първата минута на добавеното време Лаутаро Мартинес получи подарък от защитата на Фрозиноне, но изненадващо не уцели вратата. Малко след това и Фратези пропусна от добра позиция, след като вратарят Турати спаси удара му.

Интер Фрозиноне

източник: sofascore.com

 
FT |   ИНТЕР - ФРОЗИНОНЕ 2:0
 
1:0 Федерико Димарко (43)
2:0 Хакан Чалханоглу (48-дузпа)
 
Стадион "Джузепе Меаца", Милано 
Съдия Федерико Диониси 
 
Интер: 1. Зомер, 36. Дармиан, 15. Ачерби, 95. Бастони, 2. Дъмфрис, 23. Барела, 20. Чалханоглу, 22. Мхитарян, 32. Димарко, 9. Тюрам, 10. Лаутаро Мартинес
Треньор Симоне Индзаги
Фрозиноне: 80. Турати, 30. Монтеризи, 5. Околи, 3. Маркица, 22. Ойоно, 36. Мацители, 45. Баранечеа, 20. Лирола, 18. Соле, 11. Къни, 12. Рейниер
Треньор Еузебио Ди Франческо