Марко Матераци влезе в Залата на славата на Интер, обявиха от клуба.  Защитникът игра за "нерадзурите" в продължение на 10 сезона - от 2001 до 2011 г. Преди месец място в Залата на славата намери и вратарят Джанлука Палиука. В нея са още Валтер Денга, Хавиер Санети, Лотар Матеус, Роналдо, Франческо Толдо, Джачинто Факети, Деян Станкович, Джузепе Меаца, Хулио Сезар, Джузепе Бергоми, Естебан Камбиасо и Диего Милито.

„Tutti pazzi per Materazzi“ (всички сме луди по Матераци) беше запомнящо се скандиране на феновете. Той вкара впечатляващите 20 гола за защитник в 276 мача за Интер.

Матераци със състава на Интер стана победител в Шампионската лига и Световното клубно първенство през 2010 г., спечели пет пъти Серия А и по 4 пъти - Купата на Италия и Суперкупата.
 
„Да бъда част от Залата на славата на Интер е сбъдната мечта за мен. Горд съм да видя името си редом с легенди като Хавиер, Джачинто и Бепе. Те наистина направиха история. Винаги съм имал специални отношения с феновете на Интер. Не съм роден интерист, но със сигурност ще умра като интерист! Това е привилегия и чест", заяви Матераци.