Интер Милано обяви раздялата със защитниците Милан Шкриняр и Данило Д'Амброзио и полузащитника Роберто Галярдини след изтичане на техните договори.

28-годишният Шкриняр, който е капитан на Словакия, спечели Скудетото, две Купи на Италия и две Суперкупи на Италия по време на шест сезона с "нерадзурите", за които той изигра 246 мача и отбеляза 11 гола.

Последният сезон на Шкриняр беше белязан от контузии и той пропусна над 20 мача във всички турнири с Интер, който завърши на трето място в италианската Серия А. Шкриняр ще продължи кариерата си в шампиона на Франция Пари Сен Жермен.

34-годишният Д'Амброзио също ще напусне трикратния европейски шампион след почти десетилетие, след като спечели титла от Серия А, два пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата на Италия.

"284 мача с фланелката на нерадзурите и почти десет години, изпълнени със сърце, дисциплина и отдаденост към каузата на Интер", се казва в съобщението на клуба.

Галярдини ще напусне клуба, след като се присъедини от Аталанта през 2017 г. и изигра 190 мача, в които отбеляза 16 гола.

29-годишният Галиардини спечели Скудетото, две Суперкупи на Италия и две Купи на страната по време на престоя си в Интер. /БТА