Финалистът в Шампионска лига Интер обяви кой ще бъде новият спонсор, чието лого ще стои на екипите на тима през новия сезон. Това ще бъде платформата Paramount+, която се появи на фланелките на "нерадзурите"и в края на миналия сезон, включително в Турнира на богатите.

Досега спонсорът на екипите на Интер бе DigitalBits, но клубът реши да премахне логото му в края на миналата кампания, след като не получи няколко плащания по договора си. След това бе постигната сделка с Paramount+, който се появи ва фланелките в последните мачове от сезона в Италия, както и на финала в Шампионската лига.

Първоначално това бе само краткосрочен договор между двете страни, но изглежда те са се разбрали да разширят партньорството си, като са подписали договор за следващите 3 години, пише "Скай Спорт Италия". Смята се, че Интер ще получава по около 20 милиона евро на сезон.

Paramount+ стриймва доста мачове от Серия А, Купата на Италия и Шампионската лига в САЩ, така че партньорството им с Интер е повече от логична стъпка. Междувременно "нерадзурите" подписаха нов спонсорски договор и с Nike, който ще бъде на стойност 29 милиона евро и ще продължи до 2031 година.