Отборът на Интер победи Фиорентина с 1:0 в дербито на 22-ия кръг на Серия А. През първото полувреме Лаутаро Мартинес даде преднина на "нерадзурите" с гол в 14-ата минута.

Това се оказа и единственото попадение в мача. С тази победа Интер се завръща на върха в италианския шампионат с 54 точки. Ювентус е на второто място с 53 пункта, но и мач повече. "Виолетовите" пък остават на петата позиция с актив от 34 пункта.ю 

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Още в първата минута "виолетовите" можеха да излязат напред в резултата след грешка при изнасянето на топката от вратаря Ян Зомер. Бонавентура отне и изведе Нзола, който обаче не успя да отбележи отблизо, а се оказа, че има и засада.

В 10-ата минута Лаутаро Мартинес нахлу в наказателното с топка в крака. Той опита да залъга защитника срещу себе си, след което шутира с десния крак. Топката прелетя над вратата на домакините. Оказа се, че имало докосване и така "нерадзурите" получиха корнер, от който не се възползваха по най-добрия начин.

Две минути след това Нзола се измъкна от защитата на Интер и остана очи в очи със Зомер. Анголецът напредна и успя да преодолее стража на гостите. Попадението му обаче не бе зачетено заради засада.

В 14-ата минута Интер изпълни корнер, а при него Лаутаро Мартинес се пребори за топката на близката греда и я отклони. Терачано не успя да я спаси и така "нерадзурите" поведоха. Домакините имаха сериозни претенции за фал в атака на аржентинеца, който избута Паризи, за да стигне до центрирането първи. Такова обаче не бе отсъедно след проверка на ВАР.

В 34-ата минута топката стигна до Бонаевнтура след изпълнение на корнер. Футболистът на Фиорентина пое на гърди, след което шутира с десния крак. Топката отиваше под напречната греда, но Ян Зомер успя да я избие над вратата.

Две минути по-късно домакините поискаха дузпа след сблъсък пред вратата на Зомер, но след разглеждане с ВАР такава не бе отсъдена.

До края на полувремето нямаше други попадения и така "нерадзурите" се прибраха на почиваката с аванс от един гол.

В 51-ата минута гостите се впуснаха в бърза контраатака. Лаутаро Мартинес продължи наляво към Михтарян, който центрира остро в наказателното, но така и не намери някой от съотборниците си.

Три минути след това Паризи опита късмета си от дистанция. Неговият шут бе насочен към далечния ъгъл, но премина встрани от целта.

В 64-ата минута Интер успя да стигне до нов гол, след като Арнаутович бе намерен в наказателното. Нападателят пое и шутира, преодолявайки стража на "виолетовите". Попадението обаче бе отменено заради засада в изграждането на атаката.

Пет минути по-късно Нзола получи с гръб към вратата, той успя да се справи със защитник на гостите, след което стреля, но не достатъчно добре. Анголецът имаше и свободен съотборник наблизо, но не реши да подава.

Ян Зомер излезе напред и се сблъска с Нзола в 72-ата минута. Нападателят на Фиорентина получи удар в главата, след като се опита да отиграе центрираната топка. Тя стигна до друг негов съотборник, който стреля, но защитник на гостите изчисти от голлинията. "Виолетовите" имаха сериозни претенции за дузпа за влизането на Зомер, чийто ръце попаднаха опасно в главата на анголския футболист. ВАР прегледа ситуацията и повика главния съдия на монитора край тъчлинията. Реферът погледна положението и отсъди дузпа за Фиорентина. Нико Гонсалес, който влезе от скамейката се нагърби с изпълнението. Аржентинецът изпълни ужасяващо и по никакъв начин не затрудни вратаря на "нерадзурите", който улови.

В 85-ата минута Нико Гонсалес напредна с топка в крака, нагласи си я на левия крак и опита късмета си с изстрел от сериозна дистанция. Неговият удар обаче прелетя над вратата. 

FT / Фиорентина - Интер 0:1

0:1 Лаутаро Мартинес 14'

Съставите на двата отбора: 

Фиорентина: 1. Терачано, 22. Фараони, 28. Мартинес, 16. Раниери, 65. Паризи, 6. Мело, 32. Дънкан, 11. Иконе, 5. Бонавентура, 18. Нзола, 9. Белтран

Интер: 1. Зомер, 95. Бастони, 6. Де Врай, 28. Павар, 36. Дармиан, 16. Фратези, 21. Аслани, 22. Михтарян, 30. Аугусто, 9. Тюрам, 10. Мартинес