Лаутаро Мартинес се оказа големият герой за Интер и донесе успеха на „нерадзурите“ с 1:0 срещу Наполи за Суперкупата на Италия. По този начин миланският клуб завоюва трети поред трофей от тази надпревара. Гостите пък доиграха срещата с 10 човека, след час игра Джовани Симеоне беше изгонен.

През първата част на мача, който се игра в Саудитска Арабия, Интер беше далеч по-настъпателният отбор, но пропуски пред вратата на Голини направиха Димарко и Лаутаро Мартинес.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Втората част започна с възможност пред Хвича Кварацхелия, който не успя да преодолее Зомер и швейцарският страж се намеси. След час игра партенопейте останаха с човек по-малко, след като Симеоне фаулира много тежко Бенжамен Павар и бе изгонен с втори жълт картон.

Това даде нужния ритъм и тонус у миланския клуб, който започна постепенно да притиска съперника. След няколко сериозни пропуска и намеси пред вратата на Наполи се стигна до победния гол в добавеното време на срещата. Павар проби отляво и пусна към Давиде Фратези. Той хитро пропусна между краката си и остави за Мартинес, който с категоричен удар порази съперника, за да донесе трета поред купа на Интер Милано.