Според Sky Sport Italia Милан няма да може да привлече Давиде Фратези, въпреки широко разгласената среща между ръководствата на „росонерите“ и Сасуоло. Халфът на „неровердите“ ще се присъедини към градския съперник от Милано - Интер.

Италианският национал се очерта като една от целите на Милан за заместник на Сандро Тонали, дори след подписването на Рубен Лофтъс-Чийк. Скай Италия твърди, че директорите на Сасуоло са казали на Милан, че „Змията“ ще затвори трансфера на Фратези до 48 часа.

Очаква се Фратези да се присъедини към миланския колос при първоначална сделка за наем със задължение да бъде купен за 25 милиона евро, а в Сасуоло отива младока Самуеле Мулатиери, оценен на 8 милиона евро.

Фратези каза по време на пресконференция през юни, че не иска да се мести в чужбина и иска да подпише с топ клуб в Серия А, като желае да играе в полузащита с трима играчи. Той също така похвали Николо Барела, като каза, че италианецът е негов пример за подражание. Смята се, че Фратези вече е договорил своите лични условия с Интер.