Интер проявява интерес към привличането през зимата на защитника на Челси Маркос Алонсо. „Нерадзурите” следят изкъсо ситуацията около испанеца и решението на мениджъра на „лондончани” Франк Лампард да не разчита на бранителя, води до спекулации, че бъдещето на Алонсо на „Стамфорд Бридж” вече е решено.

Треньорът на Интер Антонио Конте познава отлично качествата на Алонсо, след като двамата работиха заедно в Челси. Но след раздялата на специалиста с „лондончани”, мястото на защитника в титулярите постепенно изстина и той бе изместен от Емерсон.

Въпреки, че Интер не успя да се класира за елиминациите в Шампионската лига и през пролетта ще участва в Лига Европа, желанието на генералният мениджър на миланския гранд Джузепе Марота е да бъдат привлечени две-три класни попълнения през януари. Силният човек при „нерадзурите” е воден от това, че тимът има шанс да прекъсне хегемонията на Ювентус в Серия А.

 Конте е взел решение  да започне контакти за испанския защитник, също и заради последните физически проблеми на Квадво Асамоа. Според  „Кориере Дело Спорт” идеята на Интер е да предложи наем на защитника и клауза за откупуване на стойност 20 милиона евро. Договорът на Алонсо с Челси изтича през 2021 година.