Отборите на Интер и Милан се срещат в първото за сезона „Дерби дела Мадонина“. Двубоят от 4-ия кръг на Серия А е днес от 19:00 часа и ще може да го гледате пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Сблъсъкът между двата отбора е изключително интересен, защото и "нерадзурите", и "росонерите" са безгрешни от старта на новата кампания в италианското първенство до момента.

Интер надви Монца и Каляри с 2:0, а в последния си мач прегази Фиорентина с 4:0 у дома. Така тимът събра максималните девет точки. Милан трябва да е изключително внимателен с Лисандро Мартинес, който в трите срещи е вкарал 5 гола.

Отборът воден от Стефано Пиоли пък надви Болоня с 2:0 в първия кръг, а след това удари Торино с 4:1. В последния си мач пък "росонерите" успяха да надвият Рома с 2:1 като гост и с човек по-малко. Фикайо Томори си изкара червен картон във второто полувреме и затова днес ще пропусне сблъсъка на върха в Серия А.

Исмаел Бенасер ще е другият липсващ за Милан, а защитникът Пиер Калулу е получил мускулна контузия по време на тренировка и е под сериозен въпрос за предстоящото дерби.

Под въпрос за "нерадзурите" са Франческо Ачерби и Стефано Сенси. Ачерби не е играл от началото на сезона заради контузия, докато Сенси записа минути срещу Каляри, но пропусна последният двубой.

„Горд съм, че спечелих няколко дербита срещу Милан миналия сезон, особено защото те ни изведоха до финала на Шампионската лига, но това, което направихме в миналото, не е достатъчно, за да спечелим утре. Милан се промени, но се придържа към същите принципи“, заяви  Симоне Индзаги преди срещата.

Последният двубой между двата отбора е именно в полуфинала за Шампионска лига, където Интер надделя с общ резултат 3:0 и се класира за финала, където загубиха от Манчестър Сити.