Отборите на Интер и Ювентус са поискали мачът за Суперкупата на Италия да бъде отложен за края на сезона, след като по-рано днес беше наложено стадионите да не бъдат пълни на повече от 50% с фенове, пише „Football-Italia“.

Действащият шампион в Серия А и носителят на Купата на Италия традиционно се изправят един срещу друг в мач за Суперкупата, който доскоро се играеше през август точно преди началото на сезона. През последните години това се промени за декември или януари, а сблъсъкът за този сезон беше насрочен на 24 януари на стадион „Сан Сиро“.

Източници обаче съобщават за „Football Italia“, че Интер и Ювентус са се разбрали, че искат да отложат мача до края на кампанията. Това отчасти е предизвикано от новата вълна на заразени от COVID-19 в Италия, което доведе до редуциране на привържениците по стадионите от 75 на 50 процента, което от своя страна ще доведе и до по-малко финансови постъпления за двата тима от двубоя. Според изчисленията, това ще доведе до загуби в размер на 1,5 млн. евро за Интер и Милан. 

Медиите в Италия предполагат, че ако Интер и Ювентус официално поискат отлагане, желанието им почти сигурно ще бъде удовлетворено.