Италианският Интер е много близо до договор със защитника на френския Ница – Далбер. „Нерадзурите“ ще платят 20 млн. евро за крайния бранител, като сумата може да нарасне значително в зависимост от изпълнението на различни условия.

Клаузата в договора на футболиста за откупуване на правата му възлизаше на 25 млн. евро, като от френския клуб не бяха склонни да се разделят с футболиста си за по-малко пари. По всичко личи обаче, че двата клуба са стигнали до споразумение, като най-вероятно сумата, която бе проблема при преговорите, ще бъде изплатена във вид на бонуси.

Интер разполага с чисти 110 млн. евро за трансфери

В договора на Далбер с Интер също ще бъде включена клауза, според която Ница ще получи 20% от евентуален следващ трансфер на защитника.

В момента Далбер е с тима на Ница в Амстердам, където французите ще се изправят срещу месния Аякс в мач от предварителните кръгове на Шампионската лига. Въпреки това обаче, не е изключено Дабер да се отправи за Милано в четвъртък или петък, за да премине медицински тестове, преди да подпише с Интер.