Звездата на Наполи Лоренцо Инсиние хвърли малко повече светлина на какво се дължат напрегнатите му взаимоотношения с неговия бивш съотборник Гонсало Игуаин. Италианецът разкри, че проблемът не се състои в трансфера на аржентинеца от „везувиани” в Ювентус, колкото на поведението на Ел Пипита след това.

31-годишният Игуаин – в момента преотстъпен от торинци в Челси – се наслади на най-плодотворната кампания в цялата си кариера именно в Неапол. През сезон 2015/2016 той повтори рекорда на Джино Росети от 36 шампионатни попадения в рамките на един сезон в калчото. Седмици по-късно обаче и вследствие на жестока разпра с клубния бос Аурелио де Лаурентис бившият нападател на Реал Мадрид премина в Ювентус.

Феновете на „везувианите” не останаха никак доволни от трансфера, както и от поведението на Игуаин, когато отбеляза първия си гол в Неапол с екипа на новия си тим. Тогава той отправи провокативен жест към трибуните, а по време на мача напрежението между него и Инсиние беше повече от очевидно.

„Хич не ми хареса начина, по който той отпразнува онзи гол”, призна 28-годишният Инсиние.

„Ювентус беше негов избор, той имаше пълното право да го стори, разбира се, но сме срещали и след това. Нито веднъж, абсолютно нито един път той не дойде да каже „здрасти” в съблекалнята, което би бил един естествен жест.”

„Следователно, това означава, че той е имал проблем с нас, неговите бивши съотборници, които му помогнахме да вкара 36 гола в Серия А за един сезон”, заяви Инсиние.