Президентът на ФИФА Джани Инфантино реагира бързо на поредния расистки скандал във футбола. По време на мача между Удинезе и Милан (2:3) вратарят на „росонерите“ Майк Менян стана жертва на обиди на расова основа. Двубоят беше спрян за 5 минути през първото полувреме. 

На профила си в „Инстаграм“ босът на световния футбол осъди расизма и призова за налагане на служебни загуби при проява на расизъм от страна на феновете на даден отбор.

„Събитията, случили се в Удине, са неприемливи и отвратителни. За расизма и другите форми на дискриминация няма място във футбола и обществото. Изказвам пълната си подкрепа към футболистите, които са били засегнати от съботните събития. Освен трикратния процес (спиране на мача, повторно спиране и в краен случай отмяна на двубоя), ние сме длъжни да въведем и автоматична служебна загуба за отборите чието фенове с проявите си на расизъм са станали причина за отмяна на дадения мач. Освен това расистите трябва да получат забрани да посещават стадиони по цял свят и да бъдат подложени на съдебно преследване“, написа Инфантино в социалната мрежа.