Кариерата на Жозе Моуриньо говори достатъчно сама за себе си и Интер ще трябва да даде най-доброто от себе си, за да победи Рома и нейния португалски мениджър, заяви наставникът на Нерадзурите Симоне Индзаги.

Шампионите на Италия от Интер са без поражение в 10 поредни мача във всички турнири преди съботното пътуване до Вечния град, а тази поредица им позволи да се изкачат на 3-о място в Серия А, на 2 точки зад лидера Наполи.

Моуриньо е изключително уважавана фигура в историята на Интер, след като през 2010-а година постигна знаменит требъл, печелейки Шампионската лига, титлата в Италия и Купата на страната. Но Рома в момента е в различна позиция и може да се каже, че тимът е под напрежение, след като претърпя три поражения в последните пет мача от първенството.

"За мене ще бъде удоволствие да срещна треньор, който е печелил требъл, тъй като никога не сме се срещали преди това", заяви Индзаги. "А и за него ще бъде специално да се изправи срещу Интер. Неговата кариера говори достатъчно. Жозе Моуриньо е страхотен!".

Емоция ще има и за Индзаги, който в продължение на 5 години ръководеше Лацио- големият градски съперник ва Рома. След това се премести в Интер преди началото на този сезон.

"Това вече не е моето дерби, тъй като се потопих на 100 процента в новото предизвикателство, което се нарича Интер. Но какъвто и да си, трябва да покажеш голям характер, когато играеш на Стадио Олимпико", каза още Индзаги.

"Tова е най-важният мач в тази серия от програмата ни. Рома имат огромно качество, така че ние трябва да покажем истинския Интер".

Индзаги обясни, че в Интер няма криза в защитата, въпреки че Матео Дармиан, Андреа Ранокия, Александър Коларов и Стефан де Фрай са контузени, а Алесандро Бастони се възстановява от заболяване. Бившият нападател заяви, че вярва в избраните от него заместници, че ще се справят на добро ниво.