Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги е на мнение, че неделния сблъсък срещу Наполи е изключително важен. Той смята, че куражът и мотивацията могат да направят разликата в този мач в полза на единия от двата отбора.

„Определено знаем, че ще бъде много важен мач като дербито срещу Милан. Той е важен за класирането. Това ще бъде сблъсък между най-добрата атака (б.р. - на Интер) и най-стабилната защита (б.р. - на Наполи) в първенството. Куражът и мотивацията ще направят разликата. Заслужавахме повече срещу Ювентус, Аталанта и Милан, но направихме три ремита, което означава, че трябва да се представяме по-добре срещу преките конкуренти. Горд съм с този отбор. Момчетата дават всичко от себе си и сме конкурентоспособни въпреки продажбите, които направихме през лятото“, каза Индзаги на своята пресконференция преди мача.

„В мачовете на националните отбори загубихме Алексис Санчес и Стефан де Фрай, а Един Джеко и Алесандро Бастони също имаха проблеми. Андреа Ранокия е надежден футболист и утре ще направи голям мач. Сега трябва да се справим с Наполи, знаейки, че в сряда ни очаква още едно предизвикателство в лицето на Шахтьор Донецк. Знаем, че Лучано Спалети се е справял добре навсякъде. Той е отличен треньор и е добавена стойност за своите отбори. Наполи също се справиха добре, като задържаха най-добрите си играчи. Имаше слухове за Калиду Кулибали и Фабиан Руис, но те останаха. Спалети продължава отличната работа на Дженаро Гатузо“, продължи бившият наставник на Лацио.

„Головата суша на Лаутаро Мартинес? Мисля, че е нормално за нападателите да преминават през подобни периоди. На брат ми (Филипо Индзаги – б.р.) и на мен също ни се е случвало. Същото важи и за Чиро Имобиле в Лацио. Нападателите трябва да се притесняват, согато нямат положения за гол. Лаутаро имаше такива и просто трябва да продължи да работи. Той вярва в своя потенциал и отново ще бележи както винаги го е правел. Дали той ще изпълни следващата ни дузпа? Зависи кой е на терена. Лаутаро вкара дузпата срещу Сасуоло и пропусна своята в дербито срещу Милан, но Чиприан Татарушану заслужава похвали заради това ,че я спаси“, сподели още Индзаги.