Треньорът на Интер - Симоне Индзаги, говори преди предстоящото дерби срещу Ювентус. Той сподели, че през цялото време "нерадзурите" ще се опитват да играят своя футбол. 

“Да, определено очаквах Ювентус да се бори за титлата. Това е страхотен отбор с отличен треньор в лицето на Масимилиано Алегри. Както е при Интер, там винаги искат да печелят. Също така всеки знае, че е огромно предимство да можеш да се подготвяш за мачовете, без да играеш в Европа. Ние обаче не се крием. Напротив, това е допълнителна мотивация за нас, за да се се подобряваме все повече и повече всеки ден. Знаем, че има моменти, в които хората казват, че Интер е отборът, който трябва да бъде победен. Има и хора, които твърдят, че сме по-слаби от миналия сезон. Тези неща обаче винаги се променят в зависимост от резултатите ни. Разбира се, утре само ще сме изминали 1/3 от сезона. Има още много за изиграване.

Всички знаят какво представлява мачът между Ювентус и Интер. През цялото време ще се опитваме да играем нашия футбол. Наясно сме, че ще се изправим срещу опонент, който е в чудесна форма. Този отбор е компактен и разполага с играчи от топкласа, които могат да решат мача във всеки един момент. Ще се нуждаем от огромна концентрация през всичките 95 минути. Тези двубои винаги са специални. Миналия сезон загубихме и двата ни шампионатни мача срещу Ювентус. В Торино моят Интер изигра отлично първо полувреме, но не успяхме да вкараме. През втората част загубихме нашия фокус и пространствата между линиите започнаха да се увеличават. Точно върху това се концентрирахме в последните ни тренировки.

Не, не можеш да се задоволиш само с равенство според мен. Освен ако не е реванш след победа в първия двубой. Знаем, че ще имаме трудности, както беше в Бергамо наскоро или при гостуването ни на Торино. Отсега до 23 декември ще имаме осем срещи. Три от следващите четири ще бъдат срещу отборите от топ 3 на класирането през миналия сезон. Освен това между тези мачове ще играем и в Шампионската лига. Но не, не бих искал да си разменим местата с Алегри. Убеден съм, че в Ювентус искат да бъдат в Европа, въпреки че тяхната липса там им предоставя предимство, както виждаме досега през сезона.

Ще преценим състоянието както на Хуан Куадрадо, така и на Алексис Санчес, който се върна с изкълчен глезен и вчера не успя да тренира. Куадрадо пък никога преди това не е имал подобна контузия на сегашната. Неговото отсъствие беше удар по нас, защото той може да ни бъде от голяма полза. Ще видим какво е състоянието им след днешната ни тренировка. Завърналите се национали ми се струват добре. Обикновено паузите са голям психически и физически тест. Но играчите ми се справят добре, а италианските ни национали са щастливи от класирането си. За съжаление, загубихме Алесандро Бастони заради травма. Лаутаро Мартинес и Ян Зомер са доволни от успехите си с националните отбори, което не може да се каже за Санчес и Ренато Аугусто, но на тях ще им мине”, каза Индзаги на днешната си пресконференция.