Наставникът на Интер - Симоне Индзаги, поздрави новия шампион на Италия Милан за спечелването на 19-ото Скудето. „Росонерите“ чакаха 11 години, за да вземат титлата в Италия

"Страхотен сезон за моя отбор, който можеше да бъде изключителен, ако бяхме спечелили шампионата. Поздравявам Милан за постигнатите 86 точки, но също така поздравявам и нас, защото 84 не са малко. Гордея се с този отбор, постигнахме голям успех, както и Милан“, заяви Индзаги пред "Football Italia".

"В следващите няколко дни ще анализираме кое можеше да направим по-добре, за да вземем Скудетото. Да, през този сезон спечелихме два трофея, но в устата ни остава горчив вкус заради начина, по който изпускахме титлата. Трябва да опитаме да изтрием тези две точки разлика с Милан. Трябва ни малко повече постоянство, защото никой не обича да завършва втори", добави специалистът.

За старши треньора на "червено-черните" Стефано Пиоли това беше първи трофей в кариерата, а бившият нападател на Лацио не пропусна да поздрави своя колега.

"Поздравявам Стефано за прекрасния дуел, който водехме през този сезон. Срещнахме се четири пъти, борехме се за титлата до края. Съперникът заслужава уважение", каза още Индзаги.