Наставникът на Интер Симоне Индзаги подчерта важността на утрешното градско дерби срещу Милан и добави, че неговите футболисти вярват, че ще успеят да го спечелят. Специалистът изтъкна, че неговите момчета се представят на страхотно ниво до момента.

“Знаем каква е важността на този мач за клуба и феновете. Искаме да приключим тази серия от мачове по възможно най-добрия начин. Тя започна със загубата от Лацио в Рим и продължи с пет победи и едно равенство. Ние сме уверени и е съществено да постигнем добър резултат. Видях по лицата на играчите ми необходимата вяра. В момента се представяме страхотно и числата го показват. Победата утре допълнително ще увеличи нашето самочувствие.

"още има няколко тренировки преди да реша кои ще излязат на терена, но реакциите на футболистите са отлични. Знаем, че остават 27 мача с още толкова много точки за разпределяне, но утрешният двубой е с ключово значение за класирането и за настроението в отбора, което се подобрява с всеки ден. Има голям ентусиазъм, феновете винаги ни следват и утре ще ни помогнат.

"Хакан Чалханоолу изигра отличен мач срещу Удинезе и беше с важна роля в Шампионската лига. Роберто Галярдини пък се справи добре срещу Емполи. Матиас Весино винаги прави моя избор труден, а Стефано Сенси се завърна от контузия. Разполагам с чудесен отбор, в който конкуренцията е голяма. За мен това е добре. Милан са солиден тим, способен да бележи доста голове.

"Директните сблъсъци с останалите топ отбори се справихме добре. Знаем какво се случи срещу Ювентус. Срещу Лацио пък се справихме отлично 75 минути, а срещу Аталанта пропуснахме дузпа. Липсва ни обаче победата в тези двубои. Утре ще имаме възможността да я вземем. В дербитата класирането няма значение. Милан и Наполи правят начало на сезона, невиждано през последните 40 години, и трябва да ги поздравим за това. В Испания или в Германия щяхме да сме на една-две точки от върха”, коментира Индзаги на днешната си пресконференция.