Треньорът на Интер Симоне Индзаги говори преди градското дерби срещу Милан. Той сподели, че отборът му не трябва да мисли за предишните дербита с "росонерите". Специалистът добави, че "нерадзурите" се чувстват силни срещу всеки съперник. 

“Знаем какво представлява това дерби за нашите фенове. След мач като този срещу Манчестър Сити, в който изхабихме много енергия, е хубаво да имаме двубой, в който можем да намерихме енергия, за която не знаеш, че имаш”, сподели Индзаги.

“Не трябва да мислим за предишните дербита, тъй като това са само хубави спомени. Не получаваш точки за спомени. Изправяме се срещу много силен отбор с добри играчи. Милан игра много добре срещу Венеция, а след това загуби от Ливърпул, но аз концентриран повече върху това как ще играе моя отбор. Дербитата често се развиват различно от прогнозите и ние трябва да сме по-добри в този ден във всички детайли”, допълни той.

"Лаутаро Мартинес и Хенрик Мхитарян започнаха на резервата скамейка мача срещу Манчестър Сити през седмицата, но се очаква да се върнат сред титулярите за дербито на Милано. “Всички играчи са първи избор и ги уважавам. Имам някои съмнения и ще ги реша утре. Лаутаро на практика игра цялата година без да спира, но ако е на 100 процента, без съмнение ще бъде сред титулярите”, коментира Симоне Индзаги.

“Чувстваме се силни срещу всеки. Знаем, че можем да се подобряваме и работим върху финалното подаване и завършването на атаките. Ще бъде важно да приемем, че Милан е силен съперник и ще има много непредвидими ситуации, с които ще трябва да се справяме", завърши Индзаги.