Полузащитникът Хуан Куадрадо е готов за предстоящото във вторник домакинство на Бенфика от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Това съобщи старши треньорът на Интер Симоне Индзаги.

Куадрадо, който пристигна в Милано през лятото след дългогодишна кариера в редиците на Ювентус, пропусна двубоя с Реал Сосиедад на старта на турнира.

"Той днес тренира. Проблемите му с тенденита са преодоляни и в последните дни той се готвеше индивидуално. Мисля, че е в добра форма и ще бъде включен в групата за мача", каза Индзаги по адрес на колумбиеца.

Треньорът добави, че халфовете Стефано Сенси и Давиде Фратези остават в лазарета. Прогнозата за Сенси, който не е играл от август, е, че ще поднови пълноценни тренировки след паузата за националните отбори. Фратези вероятно ще бъде в групата за мача с Болоня още този уикенд.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

През миналия сезон Интер и Бенфика играха на четвъртфиналите в Шампионската лига, като италианският представител спечели с 5:3 общ резултат. Срещата на "Джузепе Меаца" приключи при 3:3.

"Бенфика е чудесен отбор. Някои от играчите им се смениха през лятото, имат и нов вратар, а освен това върнаха в тима и играч като Анхел ди Мария. Мисля, че сега са по-качествен отбор, но принципите в играта им остават същите. Знаем, че ни предстои много тежък мач", обясни Индзаги.

И Интер, и Бенфика имат по шест победи от седем изиграни мача в домашните си шампионати, но и двата отбора допуснаха грешки на старта в Шампионската лига. Интер стигна до равенство при гостуването на Реал Сосиедад, докато Бенфика загуби у дома от Ред Бул Залцбург.