Бившият нападател на Милан и Ювентус Филипо Индзаги не спести нищо от света на футбола в автобиографията си "Правилният момент". Голаджията, който сега е треньор, разкрива как Масимилиано Алегри го е тласнал към пенсиониране.

Някогашният италиански национал прекара ранните етапи от кариерата си в различни тимове като Пиаченца и Аталанта, преди да пробие в Ювентус, където отбеляза 89 гола в 165 мача във всички състезания от 1997 до 2001 г. Впоследствие той прекара и 11 години в Милан, с който взе на два пъти Шампионска лига.

Индзаги си спомня в биографията защо е решил да закачи обувките на пирона през 2012 година.

„Алегри беше този, който сложи край на кариерата ми на играч. Всъщност Милан и аз бяхме постигнали споразумение през пролетта на 2012 г. да удължим договора ми с една година. Щях да бъда важна спойка в съблекалнята, която беше загубила Малдини, Пирло, Неста, Гатузо, Зеедорф в рамките на кратко време. Съществени фигури, които бяха оставили дълбока празнина. Не бих предявил претенции.... Галиани беше щастлив да намери това решение с мен".

„Алегри, от друга страна, го отхвърли, той не ме искаше повече в съблекалнята и каза на директорите, като помоли договорът ми да не бъде подновен. За мен това беше удар.”