Тимът на Лацио е готов да възнагради своя нападател Чиро Имобиле, като го направи новия капитан на тима и му предложи нов договор до 2025 година. Водещият голмайстор в Италия е готов да приключи кариерата си с „лациалите“, които изглежда са готови да изпълнят желанието му.

„Gazzetta dello Sport“ твърди, че идеята е да се поднови настоящият му договор до юни 2025 година, е, че тогава Имобиле ще бъде на 35 години.

Настоящият капитан Сенад Лулич, който е играл 20 мача в Серия А през този сезон, навърши 34 години през януари, а босненският национал ще предаде лентата на Имоблие, когато договорът му изтече през юни.

Италианският национал заяви, че желае да остане с Лацио и е естественият избор за капитан, тъй като през последните години той водеше отбора нагоре със своите ценни изяви.

Само през този сезон 30-годишният нападател вкара 27 гола в Серия А и даде още седем асистенции в 26-те си мача, като е изиграл и 93 процента от наличните минути в Лигата досега. Лацио е втори в класирането, на само точка зад лидера Ювентус.