Звездата на Ювентус Гонсало Игуаин призна, че имал огромни колебания дали да не сложи край на футболната си кариера. Това се случило, когато нападателят научил за заболяването на своята майка.

Аржентинецът имат 23 гола за „бианконерите” през настоящия сезон, а това е петата му поредна кампания, в която завършва с над 20 попадения. От разказа на 30-годишния таран обаче става ясно, че тази успешна поредица е можела изобщо да не се случи.

„Мислех си да спра с футбола”, заяви Игуаин в телевизионно интервю. „Не беше чак толкова отдавна, когато научих, че майка ми е болна. Това беше ужасен момент, но тъкмо тя ме помоли да продължа и това ми вдъхна сили.”

„Светът на футбола третира играчите като стоки за еднократна употреба. Когато приключиш, вече не струваш нищо.”

„Това, което наистина е от значение, е привързаността на хората, които действително те обичат. За мой късмет имам красиви хора около себе си, които ще ме подкрепят до живот.”

„Моите приятелка и дъщеря са най-ценното ми попадение, без никакво съмнение. Когато научиш, че ще ставаш баща, всичко друго минава на заден план.”

Игуаин често е жертва на критики, особено в родната си Аржентина, където не пропускат да му напомнят за някой негов важен пропуск в голям мач. „Истината е, че най-добрите обикновено ги критикуват, затова съм спокоен. Хората те атакуват за пропуснат гол, но забравят другите 300, които си вкарал преди това”, допълни Игуаин.