Ювентус официално представи своето ново попълнение Гонсало Игуаин, който ще играе с номер 9.

Аржентинецът не остана длъжен на президента на Наполи Аурелио де Лаурентис и каза, че не иска да прекара и минута повече с него.

„През последните седмици запазих мълчание. Последните три години бяха невероятни и мога само да благодаря за любовта, която получих. Решението, което взех бе породено единствено от лични мотиви. Сега мисля само за Ювентус. Поздравявам всички неаполитанци. Разбирам тяхното разочарование, разбирам техните реакции, но трябваше да взема това решение и съм щастлив“, коментира Игуаин.

„Ювентус е един много силен отбор. Проектът, който ми бе представен бе впечатли. Мога само да благодаря на Аниели, Марота и Паратичи за усилията, които направиха, за да ме привлекат и да ми покажат колко съм желан тук“, добави аржентинецът.

„Това е изцяло мое решение и ще запазя спокойствие и мълчание. Наслаждавах се на ваканцията си с моето семейство и приятелите ми без да мисля за нищо друго. Мога да кажа само хубави думи за Сари. Той е един много голям треньор за мен. Помогна ми да израсна много през последната година. Единствено мога да му поискам извинение“, продължи 28-годишният нападател.

„Мога единствено да кажа, че с Де Лаурентинс нямам добри взаимоотношения, защото неговите виждания не съвпадат с моите. Взех това решение, защото той ме принуди. Това е най-доброто решение за мен и не е лесно. Ювентус е един отбор с шампионски манталитет.“

„Говорих с Дибала. Играли сме само два пъти заедно в националния отбор, но поддържаме добри взаимоотношения. Приятели сме. Очаквам да направи страхотен тандем.“

„Трябва постоянно да се доказвам на терена. Трябва да докажа защо Ювентус даде толкова пари за мен.“

„Нормално е за отбор като Ювентус основната цел е да спечели требъл. Това е нашата мечта и ще се борим за нея. Всеки един от трофеите е важен.“

„След три години в Наполи настъпи моментът, в който трябваше да сменя въздуха и обстановката. Мога единствено да благодаря на тифозите и на моите съотборници, но на Де Лаурентис, не. Няма да контактувам повече с него. Не искам да прекарам нито минута повече с него“, каза още Гонсало Игуаин.