Председателят на асоциацията на играчите в Италия Дамиано Томази предупреди, че отборите от Серия А ще имат нужда от четири седмици за подготовка преди да възобновят първенството.

Днес имаше добри новини за футбола в Италия, след като правителството одобри новия медицински протокол за отборните тренировки.

Това беше съгласувано с лигата, асоциацията на спортните медици и асоциацията на играчите, което означава, че груповите занимания могат да се възобновят тази седмица.

„Другите спортове обикновено изискват около шест седмици за подготовка, докато ние имаме нужда от поне четири, за да бъдем готови за мачовете“, каза Томази пред „Гадзето дело Спорт“.

„Не трябва да си поставяме конкретни граници, ако искаме да сме сигурни, че възобновяваме шампионата, както трябва. Винаги сме считали здравето за приоритет. Всеки иска да се върне и да си върши работата след това блокиране. Искам на първо мясо благоразумие и някои граници за безопасност. Това, което поискахме, е еднаквост в прилагането на мерките и по-голям надзор“, добави още той.

Правителствен декрет вчера постанови, че спортните състезания в страната са забранени до 14 юни, ден след като Серия А планираше да възобнови първенството. Сега изглежда, че шампионатът ще може да бъде рестартиран в уикенда на 20-21 юни.