Асоциацията на играчите и тази на агентите в Италия излязоха с писмо, в което искат повече яснота, относно медицинския протокол за възобновяването на Серия А. Те отново засегнаха темата за цялостното карантиниране на отбора при положителен тест за COVID-19.

Протоколът беше договорен между Италианската футболна федерация, Серия А и правителството, което ще позволи на отборите да възобновят занимания от 18 май, а официалните мачове е предвидено да стартират на 13 юни.

Въпреки това, стъпките в протокола предизвикват много противоречия, а именно уговорката, че ако един човек от клуба бъде тестван положително за коронавирус, целият отбор трябва да премине през 15-дневна карантина.

Изявлението беше публикувано от Асоциацията на играчите.

„Методът за справяне с евентуален положителен случай не изглежда подходящ, за да гарантира, че сезонът ще бъде завършен. Съществува конкретният риск да се наложи да спрем отново, веднага щом излезем на терена, което ще направи усилията ни напразни. Това, което искаме е необходимостта от яснота относно бъдещето на протокола, който може да се приложи в седмиците след първата фаза на тренировъчния процес. Знанието през какви стъпки трябва да преминем би ни помогнало да подкрепим протокола“, написаха футболистите.