Спортният директор на Лацио Игли Таре изрази своето задоволство от постигнатите резултати. „Лациалите" нямат загуба в Серия А цели 16 мача, но албанецът остава здраво стъпил на земята. Той даде откровено интервю пред „Tikitaka“, в което не спести похвалите си към отбора, но съвсем ясно назова целта пред клуба до края на сезона.

„Резултатите ни показват, че сме реален претендент за титлата, но това не е така. Ние играем мач за мач и засега наистина всичко се развива в наша полза, но това много бързо може да се промени. От август месец насам, ние имаме една основна цел, и тя е да се класираме за Шампионската лига. След като имаме такива сериозни амбиции, това показва, че сме класен отбор, и искаме да се развиваме. Треньорският щаб, начело със Симоне Индзаги, върши страхотна работа, а атмосферата в съблекалнята е просто невероятна.  Аз обаче не искам да се главозамайваме, а просто да продължим да работим, и да вървим стъпка по стъпка. Има много мачове до края, и трябва да продължим да преследваме целта си“, завърши Таре.

Утре Лацио приема Верона в отложена среща от 17-ия кръг, и евентуална победа на „римските орли“ ще ги изстреля на втората позиция в таблицата, само на 2 точки от лидера Ювентус.


Автор: Дидо Калинков