Директорът на Милан Златан Ибрахимович лично се е заел със задачата да убеди Алваро Мората да облече екипа на "росонерите" Не е тайна, че грандът от Милано търси нов играч, който да води атаката му и е насочил поглед именно към испанския национал, като сделката изглежда все по-вероятна, твърди "Тутомеркато".

Първоначално Мората не бе твърде заинтригуван от предложението на Милан, но Ибрахимович е провел няколко разговора с него в последните дни, с които е успял да промени мнението на 31-годишния футболист. Именно намесата на шведа може да изиграе важна роля за предстоящия трансфер.

Мората има договор с Атлетико Мадрид до 2026 година, като в момента заплатата му е 5,5 млн. евро на година. От Милан са готови да му предложат 5 млн. на сезон, но испанецът е готов да приеме тази по-ниска сума, стига да получи уверение от новия треньор на "росонерите" Пауло Фонсека, че ще бъде важна част от плановете му.

В момента преговорите са сложени "на пауза", тъй като в момента Мората е съсредоточен върху представянето си с националния отбор на Испания на UEFA EURO 2024 и предстоящия финал с Англия. Веднага след края на турнира обаче се очаква разговорите да бъдат подновени, като от Милан ще трябва да се разберат и с Атлетико Мадрид относно условията, при които е готов да пусне този футболист.