Златан Ибрахимович ще бъде до последно под въпрос за мача на Милан от италианското първенство по футбол срещу Верона, обяви мениджърът Стефано Пиоли на пресконференция преди кръга.

40-годишният нападател е играл само 30 минути от началото на сезона заради контузии в ахилесовото сухожилие и коляното. Бившият шведски национал обаче вече тренира със съотборниците си.

"Той е по-добре и тренира от вчера. Утрешното занимание сутринта ще бъде ключово, защото тогава ще реша дали да го включа в групата, но определено състоянието му се подобрява", каза Пиоли и добави, че Оливие Жиру ще бъде на линия.

Румънският вратар Чиприян Татарушану пък ще започне под рамката за сметка на Майк Майнян, който има травма в китката.

"Жиру си почина по време на паузата за международни мачове и ще бъде на наше разположение. Утре на вратата пък ще бъде Татарушану. Той е голям професионалист и отличен вратар. В добра форма е и оценявам това. Той е готов да сграбчи шанса, който му се открива".

Милан е втори в класирането на Серие "А" с две точки зад лидера Наполи. Верона пък започна с три загуби, но спря лошата серия и в момента е на 12-о място.

"Срещаме отбор, който в момента върви добре в първенството и се намира в добро физическо и психично състояние. Трябва да се възползваме от всяка тяхна грешка и да играем с динамика", каза още старши треньорът на миланския гранд.